KING ROOM VILLAGE VIEW

In the geometry and precision of neoclassical design, the center axis is paramount. This room is positioned on the north-south axis running through the center of the Château and the gardens. With a birds-eye view of the impressive cour d’honneur and the seminal gates to the property, the beauty and symmetry of architect Mathieu de Bayeux’s design are recognizable. The flooring is the original oak in a point de Hongrie design, and the walls are covered in a classic French toile. The piéce dé resistance is a Louis XV duchess brisée — an eighteenth-century furniture design which would have been exceedingly modern in 1764 when the Château was constructed. The bathroom has the same original oak flooring, marble-wrapped shower, and loads of Maison Caulières bath products.